PROF. DR. KARMINI, SP., MP. (Pemakalah Seminar Ilmiah (Oral Presentation/Narasumber) dalam 5 Tahun Terakhir)

No.

Penyelenggara

Judul

Tempat dan Waktu

1 Fakultas Kehutanan, Universitas Mulawarmandan Masyarakat Silvikultur Indonesia. Article. Karmini, Sarminah S, and Karyati. Analisis ekonomi sistem agroforestri tanaman sengon dan kacang tanah. Seminar Nasional Silvikultur ke-4 dan Kongres Masyarakat Silvikultur Indonesia ke-3. Hotel Hakaya Plaza,  Balikpapan, Kalimantan Timur, 19-20 Juli 2016.
2 Society for Indonesian Biodiversity (SIB) Article. Karmini.The various sources of household income of paddy farmers in East Kalimantan, Indonesia. International Conference on Biodiversity. Bumi Segah Hotel, Berau, East Kalimantan, 8th July 2017.
3 Universitas Lambung Mangkurat dan Masyarakat Silvikultur Indonesia. Makalah. Karmini. Strategi dan program penguatan daya saing barang kayu dan hasil hutan di Kota Tarakan. Seminar Nasional Silvikultur ke-5 dan Kongres Masyarakat Silvikultur Indonesia ke-4. Hotel Novotel Banjarbaru Airport, Kalimantan Selatan, 23-24 Agustus 2017.
4 Fakultas Pertanian, Universitas Mulawarman. Makalah. Karmini. Zonasi wilayah pengembangan pertanian, kehutanan, dan perikanan di Kabupaten Kutai Barat. Seminar Nasional Fakultas Pertanian Unmul Tahun 2018. Hotel Aston, Samarinda, 21 April 2018.
5 Universitas Mulawarman Article. Karmini. The comparison of tillage costs among eight paddy farm regions in East Kalimantan, Indonesia. 2ndInternational Conference on Tropical Studies and its Applications. Towards Sustainable Tropical Marine: a Holistic Approach for Walfare Development of Indonesia. Novotel Hotel, Balikpapan, 18-19th September 2018.
6 Fakultas Kehutanan, Universitas Mulawarman. Article. Karmini. The depreciation costs of hand tools in paddy farming in East Kalimantan, Indonesia. The 1st International Symposium on Tropical Forestry and Environmental Sciences (ISTFES 2018). Samarinda, 3-4 October 2018.
7 Fakultas Pertanian, Universitas Mulawarman. Makalah. Karmini. Strategi pengembangan usaha kecil dan menengah kelompok makanan, minuman, dan tembakau di Kota Tarakan. Seminar Nasional Pertanian 2019 “Tantangan dan Peluang Menuju Pertanian Berkelanjutan”. Hotel Blue Sky, Balikpapan, 7-8 Agustus 2019.
8 Fakultas Kehutanan, Universitas Hasanuddin. Article. Karmini and Karyati. Socio-economics factors affecting the non-paddy farm income of paddy household in East Kalimantan, Indonesia.  The International Conference of Wildlife Trade and Utilization in Wallacea Region. Dalton Hotel and Convention, Makassar, August 22nd 2019.
9 Fakultas Kehutanan, Universitas Hasanuddin. Article. Karyati, KY Widiati, Karmini, and R Mulyadi. Development of allometric relationship for estimate above ground biomass in the tropical abandoned land. The International Conference of Wildlife Trade and Utilization in Wallacea Region. Dalton Hotel and Convention, Makassar, August 22nd 2019.
10 Program Studi S1 Kehutanan Universitas Gadjah Mada. Article. Karmini and Karyati. Age distribution of paddy household heads in East Kalimantan, Indonesia. The 3rd International Conference in Agroforestry ”Adopting Modern Agroforestry Toward Smart Social Forestry Program”. Eastparc Hotel, Yogyakarta, October 16th-17th, 2019.
11 Program Studi S1 Kehutanan Universitas Gadjah Mada. Article. Karyati, Anggelina Ellytasari Santoso, Muhammad Syafrudin, and Karmini. Silvicultural and economic aspects on combination of vegetatives (Falcataria moluccana-Sorghum bicolor L.) and terrace methods in the different slope lands. The 3rd International Conference in Agroforestry “Adopting Modern Agroforestry Toward Smart Social Forestry Program”. Eastparc Hotel, Yogyakarta, October 16th-17th, 2019.
12 Universitas Sebelas Maret Article. Karmini and Karyati. Rehabilitation the sloping lands using two agroforestry systems of sengon-groundnut and jabon-soybean from economic aspect. The 5th International Conference on Climate Change. University of  Sebelas Maret, 24 September 2020.
13 Fakultas Kehutanan, Universitas Halu Oleo. Makalah. Karmini. Assessment potensi ekonomi lokal sebagai dasar pembentukan model pembangunan di wilayah dataran tinggi Kabupaten Kutai Barat. Seminar Nasional Fakultas Kehutanan dan Ilmu Lingkungan (FHIL UHO) dan Komunitas Manajemen Hutan Indonesia VI dirangkaikan dengan Kongres Komhindo V “Relaksasi Pengelolaan Hutan Indonesia Pasca Undang-undang Cipta Kerja.” Fakultas Kehutanan, Universitas Halu Oleo, Kendari, 29 Juni 2021.
14 Fakultas Pertanian, Universitas Mulawarman. Makalah. Karmini. Model pengembangan potensi ekonomi lokal di wilayah pembangunan dataran rendah Kabupaten Kutai Barat. Seminar Nasional Online dan Call for Papers “Nilai Pertanian, dari Potensi Menuju Pasar yang Berdaya Saing. Fakultas Pertanian , Universitas Mulawarman, Samarinda, 30 Juni 2021.